Buenos Aires

Posted on october 4th, 2010

Na een lange reis komen we aan in Buenos Aires. Door de overstap op Londen Heathrow en de tussenstop in Sao Paulo zijn we bijna 24 uur onderweg geweest. Gelukkig hebben we tijdens de vlucht allebei best wel wat uurtjes geslapen, zodat we redelijk uitgerust zijn. Eerst de bagage ophalen. De backpack van Paul komt redelijk snel op de bagageband, maar wanneer de bagageband 15 minuten later stopt met draaien, hebben we de tas van Marlies nog niet gezien. We melden de bagage als vermist en krijgen een referentienummer waarmee we op internet kunnen volgen of de bagage wordt nagezonden. Even afwachten dus.

We vervolgen de reis naar onze hostel in het centrum van Buenos Aires. Vanuit hier bezoeken we een aantal verschillende wijken en bezienswaardigheden van de stad. Zo gaan we ondermeer naar de volkswijk Boca. Hier staat het stadion van Boca Juniors, maar ligt ook de toeristische straat Caminito met zijn felgekleurde huizen. Paul danst hier de tango met een Argentijnse dame alsof hij het dit elke dag doet :-)

We bezoeken tevens enkele bezienswaardigheden die te maken hebben met het leven van Eva Perón. Zo staat op Plaza de Mayo het presidentsgebouw, Casa Rosada. Hier hield Eva Perón haar beroemde toespraak in 1952 en is de bekende scène uit de film Evita opgenomen. Op de beroemde begraafplaats van de wijk Recoleta nemen we zelfs een kijkje bij haar laatste rustplaats. Op deze begraafplaats hebben met name rijke en bekende families uit Buenos Aires een plekje. Het ene grafmonument is nog groter dan het andere.

Tijdens ons verblijf in Buenos Aires besteden we helaas ook aardig wat tijd aan het terug krijgen van de tas van Marlies. Op internet zien we de eerste 3 dagen steeds staan "tracing continues". Klinkt niet erg hoopvol, je zou zeggen dat ze hem toch gewoon moeten kunnen vinden. Op het Argentijnse telefoonnummer dat we hebben gekregen wordt structureel niet opgenomen en op andere internationale telefoonnummers krijgen we tegenstrijdige informatie. Gelukkig wordt ons aan het einde van dag drie toch gemeld dat de tas waarschijnlijk(!) op het vliegtuig zit. Nu nog hopen dat het echt zo is en dat het de goede tas is. Op onze laatste dag in Buenos Aires gaan we 's ochtends naar het vliegveld. En tot onze grote opluchting is de tas inderdaad aangekomen. Weliswaar met een grote winkelhaak in de flight bag, maar gelukkig net op tijd voordat we 's avonds de bus nemen naar Iguazu.