Cataratas

Posted on october 7th, 2010

Na Buenos Aires gaan we naar de Puerto Iguazu voor las cataratas oftewel de watervallen. Het is ruim 16 uur rijden, maar dat is hier in Argentiniƫ geen straf. De concurrentie tussen de verschillende busmaatschappijen is groot op de lange afstanden en mede daardoor zijn er zeer luxe slaapbussen. Met zeer ruime stoelen waarin je prima kunt slapen en met een steward aan boord voor het avondeten en het ontbijt.

Na een prima nachtrust komen we aan in een regenachtig Puerta Iguazu. De weersvooruitzichten van de komende dagen zijn gelukkig veel beter. De watervallen van Iguazu liggen precies op de grens van Braziliƫ en Argentiniƫ. Aan de Braziliaanse kant heb je meer overzicht en kun je de watervallen van een afstand bewonderen, terwijl je aan de Argentijnse kant heel erg dichtbij kunt komen. We bezoeken de watervallen in beide landen verspreid over twee dagen.

Wanneer we de watervallen bezoeken is het prachtig weer, zonnig en 27 tot 31 graden. We genieten van de prachtige uitzichten en het donderende geraas waarmee het water naar beneden stort. Dit zijn zeker de mooiste watervallen die we ooit hebben gezien. De foto's spreken voor zich! Extra mooi is dat de watervallen midden in een nationaal park liggen. We zien letterlijk duizenden vlinders en ook veel mooie vogels, hagedissen, leguanen en coatis.

Tijdens onze laatste nacht in Puerto Iguazu worden we wakker van het onweer en de stromende regen. Het gaat flink tekeer buiten. 's Ochtends wordt duidelijk dat het echt behoorlijk noodweer is geweest, want de stroom is uitgevallen en we hebben ook geen stromend water meer. Hoogste tijd dus om verder te gaan naar onze volgende bestemming, Salta.

PS: Bedankt voor alle berichtjes in ons gastenboek. We vinden het erg leuk om deze te lezen!