Cactussen, rotsen en authentieke dorpjes

Posted on october 14th, 2010

Na een voorspoedige vlucht komen we 's avond aan in Salta, noordwest Argentinie. De volgende dag huren we een auto voor 5 dagen. Al was het wel even zoeken, aangezien de Argentijnen een lang weekend voor de boeg hadden en dus zelf ook massaal op pad gingen. Rond de middag vertrekken we met onze rode Volkswagen Gol (nee, dit is geen tikfout - de VW Golf rijdt hier ook rond, maar dat is een ander model).

Onze eerste bestemming is Cachi een klein authentiek dorpje aan de rand van het Andes gebergte. Al snel stuiteren we over onze eerste rippio weg. Deze off-road wegen blijken later geen uitzondering te zijn tijdens deze trip. Alleen de grote doorgaande wegen zijn hier geasfalteerd. De weg gaat gestaag omhoog en al snel zien we bijna geen hand voor ogen meer, omdat we in de wolken rijden. Als we het hoogste punt zijn gepasseerd, zijn de wolken plotseling verdwenen en hebben we een prachtig uitzicht. We rijden door het Parque Nacional Los Cardones. Dit park doet zijn naam eer aan, want er staan duizenden cardones = cactussen. Als we aankomen in Cachi zoeken we een terrasje op aan de plaza.

De volgende dag rijden we continu off-road (165 km) door Valle Calchaquƭes. Deze vallei staat bekend om het ruige rotslandschap en de wijngaarden. De wijnen uit deze regio behoren tot de beste van Argentiniƫ, in het bijzonder de witte wijnen. We overnachten in Cafayate, een gezellig stadje met veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes.

De derde dag starten we met een bezoek aan Los Medanos, een gebied met zandduinen. Daarna rijden we door Quebrada de Cafayate. De rotswanden van deze kloof zijn prachtig gekleurd. We stoppen dus regelmatig voor foto's. 's Avonds vinden we een hostel in Tilcara. We eten bij een traditioneel restaurant waar folklore muziek wordt gespeeld, erg gezellig!