Chocolade en mountainbiken

Posted on november 6th, 2010

We kunnen het nu bevestigen de chocolade in Bariloche is inderdaad heel erg lekker! Maar uiteraard hebben we meer gedaan dan de hele dag chocolade eten :-). Vanuit San Martin de Los Andes zijn we via de Ruta de Los Siete Lagos (de weg van de zeven meren) naar Bariloche gereden. Helaas regent het de hele weg en daarom bekijken we de meeste meren alleen vanuit de auto. Onderweg komen we ongeveer 30 oldtimers tegen (waaronder meerdere met een Nederlands kenteken). Zij blijken mee te doen aan de Carrera Copacobana, een rally van Buenos Aires via Patagonie, Peru en Bolivia naar Rio de Janeiro. In totaal 13.316 km in 32 dagen. Ongelofelijk dat deze oude auto's deze lange afstanden over deze wegen nog kunnen voltooien. De weg langs de zeven meren is bijvoorbeeld een slechte gravelweg en door de regen heel erg modderig. Tegen de tijd dat we in Bariloche zijn, ziet onze (witte) huurauto er uit alsof wij ook aan een off road rally meedoen.

Bariloche is oorspronkelijk een skioord dat aan het Nahuel Hapi meer ligt, maar ook in de zomer is het inmiddels een belangrijke vakantiebestemming voor de Argentijnen. De eerste dag verkennen we de stad en gaan we chocolademelk drinken bij een van de vele chocolaterias. Eigenlijk bevat deze veel te veel chocolade, het is bijna chocoladesaus! Om de extra calorieƫn te verbranden gaan we de tweede dag mountainbiken op Cirquito Chico. Een mooie route in de buurt van Bariloche. Helaas miezert het bijna de hele dag en een deel van de route is wederom gravel... aan het einde van de dag zitten wij en onze mountainbikes dus onder de modder.

Na de laatste chocolade inkopen rijden we de volgende dag terug naar Chili. Onderweg passeren we wederom het Andesgebergte en hier regent het niet, maar ivm de hoogte ligt hier een vers pak sneeuw! Gelukkig heeft een sneeuwschuiver de weg al vrijgemaakt, want sneeuwkettingen hebben we niet bij ons. Onze volgende bestemming: Patagoniƫ.